a) Üniversite disiplini altında yaşlılık ile ilgili bilimsel araştırmalar yaparak disiplinlerarası çalışmaları teşvik ve organize etmek, bilimsel toplantı, kurs, kongre ve seminerler düzenlemek.

b) Yaşlılara, bakım vericilere, yaşlı yakınlarına ve farklı disiplinlerde faaliyette bulunan meslek gruplarına danışmanlık hizmeti vermek.

c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında yaşlılık ve yaşlı refahı kapsamında bölgesel, ulusal, uluslararası projeler üretmek veya var olan projelere katkıda bulunmak, bunlara yönelik yayınlar yapmak.

ç) Yurt içindeki ve yurt dışındaki benzer merkezlerle iletişim kurmak, yükseköğretim programlarında kurs vermek ve eğitim faaliyetleri düzenlemek.

d) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında diğer üniversiteler, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları, sanayi, kalkınma ajansları ile ortak çalışmalar yürütmek.

e) Çalışmaların yürütülmesinde kullanılacak donanım ve verileri sağlamak, Merkezin amaçlarına yönelik olarak var olan kaynakları güçlendirmek.

f) Ülke genelinde yaşlılık ile ilgili riskler konusunda analiz yapmak.

g) Yaşlı nüfusun ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal politikaların oluşturulmasına ve bu politikaların uygulanmasına katkıda bulunmak.

ğ) Yaşlılar için sürdürülebilir eğitim ve uygulama modelleri geliştirmek, yaşlı bakımı ve refahı alanında çalışacak uzmanların yetiştirilmesini sağlamak.