Gerontoloji Atölyesi

Yaşlılık 21. Yüzyılın en önemli olgularından biri olarak öne çıkmaya başlamıştır. Türkiye'de de demografik gelişmelere benzer bir dönem yaşanmaktadır. Artan yaşlı nüfusun bakım ihtiyacında da artış gözönüne alındığında, bakım personellerinin bilinçlendirilmesi oldukça önem kazanmıştır. Bu bilgiler doğrultusunda, yaşlıya bakım veren personelin yaşlı bakımı konusunda destek eğitimlere ihtiyaç duyduğu öngörülmektedir.

Gerçekleştirilen GERONTOLOJİ ATÖLYESİ etkinliği ile, yaşlı sağlığının korunması ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Yaşlıya bakım veren personellerin profesyonel eğitim destekleriyle, yaşlanma süreci üzerindeki rollerini güçlendirmek, yaşlı bakımının kalitesini artırıp aktif ve sağlıklı yaşlanan yaşlı bireyler kazanmak temel amacımızdır.

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğü'ne bağlı Sivas ili merkezde bulunan tüm bakım evleri ve huzurevlerinde bulunan yaşlılara bakım personeli bu etkinliğin hedef katılımcısıdır. Personellere verilen 2 gün teori 1 gün atölye (uygulama) eğitimleri için, teorik eğitimler online yapılmış, uygulama ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Simülasyon Laboratuvarı kullanılarak yüzyüze yapılmıştır.